Felelős műszaki vezető Budapest XIII kerületben

Okleveles építőmérnökként vállalok felelős műszaki vezetést kivitelező cégek részére, építési projektek megvalósítására. Továbbá vállalom magánszemélynek építési műszaki ellenőrzési tevékenység ellátását családi házak kivitelezésénél (új építések vagy felújítások, bővítések során) Budapesten a 13. kerületben.

felelős művezetői számom: MV-É 01-4377
műszaki ellenőr: ME-É 01-4377

Felelős műszaki vezető Budapest XIII. kerületben

Manapság felelős műszaki vezetőre szinte minden építkezési munkánál kötelező. Kivétel ez alól azon építési munkálatok ahol:

  • építési engedély nem kötelező
  • egyszerű bejelentés elegendő.

Meg kell azonban jegyezni akkor nem kötelező a fenti esetekben amennyiben az összes szakipari munkát olyan személy végzi el, aki a szakmunka jellegének megfelelő szakképesítéssel rendelkezik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben az építkezés során olyan munkás is részt vesz akinek nincs megfelelő szakképesítése: pl. segédmunkás vagy családtag, akkor ismét kötelező a felelős műszaki vezető alkalmazása a kivitelező részéről. Ilyen esetekben kötelezően ő látja el a szakképzetlen közreműködők irányítását és felügyeletét.

Építési műszaki ellenőr Budapest XIII. kerület

Az építési műszaki ellenőr tevékenységét részleteiben a 191/2009. (IX. 15.) Kormányrendelet szabályozza.

A műszaki ellenőr a megrendelő megbízásából az építés teljes folyamatát, de elsősorban a kivitelezést felügyeli. Tapasztalataink azt mutatják, hogy manapság ez a feladatkör egyre bővült, így napjainkban az építési ellenőr már a tervezés folyamatától kezdve bekapcsolódik a folyamatokba. Gyakorlatilag az építtető szakmai és műszaki tanácsadója annak érdekében, hogy a folyamatok megfelelő időben, adott költségvetés mellett megfelelő minőségben meg tudjanak valósulni. Így az ellenőr tehát a tervezéstől kezdve egészen a jótállási időszakig felelősséget vállal a megrendelő nevében.
A műszaki ellenőrzés egy összetett feladat, mely elsődlegesen a megrendelő érdeke és feladata, de annak egy részét az építtető a műszaki ellenőrre átruházhatja, ilyen részek például a

  • építkezés során felhasznált anyagok minőségének ellenőrzése
  • költségek keretek közé szorítása
  • határidők betartása és betartatása
  • minőségbiztosítási, munkavédelmi szabályok betartatásának ellenőrzése.